Cei din trupa FAUN vor ajunge in Romania in luna decembrie, si vor sustine 2 concerte: primul va avea loc in /FORM Space din Cluj-Napoca, pe 3 decembrie 2024, iar al doilea concert va avea loc la Bucuresti, in club Quantic, pe 4 decembrie 2024. Primele 200 de bilete au pret earlybird si se pun in vanzare pe 26 aprilie 2024, la ora 10:00.
Faun vin din Germania, avand o activitate ce incepe inca din 1998, pana in prezent lansand 12 materiale de studio. Abordeaza o combinatie de pagan/medieval folk cu influente variate de neo-folk sau chiar darkwave, influente ce adauga o nota contemporana muzicii lor.
Versurile pieselor semnate de Faun sunt scrise intr-o multitudine de limbi, de la germana la latina, islandeza veche sau maghiara. Pe langa creatiile proprii, pentru a scrie versuri, Faun se inspira si din texte scrise in perioada Evului Mediu, precum Carmina Burana, manuscris de poeme din secolele XI-XII; Poetic Edda, colectie de poeme narative nordice de secol XIII sau Jenaer Liederhandschrift, manuscris de versuri si melodii de secol XIV din zona germana.
In plus, pentru a da autenticitate pieselor, Faun foloseste o varietate de instrumente printre care hurdy-gurdy, cimpoi, nyckelharpa, flaut si nu numai.
Trupa a declarat ca in acest turneu vor canta in special piese de pe cel mai nou album al lor “Pagan” dar si piese de pe alte albume iubite de public pentru a oferi o experienta paganfolk autentica fanilor.
Cu peste 1000 de concerte in jurul lumii, 11 albume dar si doua DVD-uri, FAUN au avut in topurile germane locuri fruntase cu “Pagan”, “Midgard” sau “Luna”, albume ce au ajuns platinum sau gold datorita vanzarilor foarte bune.
THE NEW PAGAN DAWN, organizație de reprezentare a comunității păgâne românești le urează bun venit celor de la FAUN și recomandă comunității să îi cunoască pe cei de la FAUN la concertul lor.
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.