ABUZURI stiri Tasty

Wilhelm Dancă, Decanul abuzurilor a plecat acasă. Eduard Giurgi este noul Decan

Începând cu data de 21 februarie 2024, pr. dr. Eduard Giurgi este noul decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea București. Instituția de învățământ din Arhidieceza de București a fost înființată în 1991, și conform site-ului FTCUB.unibuc.ro, pregătește profesori de religie pentru învățământul gimnazial și liceal, cercetători în domeniul teologiei și asistenți sociali.

Pr. dr. Eduard Giurgi s-a născut la 5 decembrie 1975 la Roman, județul Neamț. A urmat cursurile elementare și gimnaziale la Sagna, absolvind apoi Liceul seminarial din Iași în 1994. A frecventat cursurile de filozofie și teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, pe care l-a absolvit în 2000. A obținut bacalaureatul în Teologie la Lateran (Roma), a obținut licența și doctoratul în drept canonic la The Catholic University of America (SUA). A fost hirotonit preot la 26 iunie 2000, în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din București, prin impunerea mâinilor ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București. Este încardinat în Arhidieceza Romano-Catolică de București.

În 2000 a fost preot vicar la parohia Sfânta Fecioară Maria Regină din Cioplea – București, din acel an și până în 2003 fiind vicar la parohia Sfânta Cruce, tot din capitală. Între 2003 și 2009 a făcut studiile în SUA, iar odată întors a ocupat funcția de Vicar judecătoresc al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, funcție pe care o deține și acum. Între 2010 și 2021 a fost paroh la parohia Preasfânta Inimă a lui Isus, din București. Predă din 2012 drept canonic la Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Din 2021 a fost numit și vicar episcopal al secțiunii pentru cler.

Ultima zi de mandat a lui Wilhelm Dancă a fost petrecută la pârtie, undeva înafara țării pentru a evita orice contact cu Facultatea și studenții pe care i-a „păstorit”. Totuși, plecarea lui Dancă rămâne o ieșire perdantă, dar răsuflătoare a situațiilor create de acesta în conducerea Facultății.

Sursa: Scoala9.ro

Dancă s-a făcut remarcat prin discriminarea studentului, Olteanu Cosmin neacordând licența acestuia pe motive religioase de apartenență la comunitatea păgână și conducerea singurei asociații păgâne, THE NEW PAGAN DAWN. Lucrarea sa, cu titlul „Holocaustul Păgân în spațiul românesc” a fost evaluată cu nota 4 de către Comisia condusă de Wilhelm Dancă, din care făceau parte alți doi profesori ascultători ai săi, Tarciziu Șerban și Ștefan Beca.

Aceasta chestiune a deschis comunitatea academică spre o serie de dezvăluiri privind modul său de purtare cu studenții necatolici, precum și modul defectuos de funcționare a Secretariatului și evaluarea subiectivă a unor profesori.

Câțiva studenți ai Facultății au deschis șampania aseară, 23 februarie 2024 pentru a celebra momentul plecării Decanului Wilhelm Dancă și noile timpuri ce o să vină peste Facultate.

Mai mult, studentul și absolventul de Teologie, Olteanu Cosmin a transmis și un mesaj cu această ocazie:

Sursa: ARCB.ro, Scoala9.ro


Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Olteanu Cosmin
Olteanu Cosmin este redactorul din cadrul agenţiei ROPAGANISM. Cu o experienţă de 5 ani în presă, Cosmin acoperă teme precum cele de pe domeniul Politica, Drepturile omului, Culte sau Actualitate, realizând unele dintre cele mai importante analize pe domeniul national-international. Olteanu Cosmin (n. 25 august 2000, Onești, județul Bacău) este un teolog, antreprenor, politician și activist român împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală, susțînător al separației dintre biserică și stat și fondatorul Asociației THE NEW PAGAN DAWN, astfel fiind prima figură notabilă care a instituționalizat cultele păgâne în România.
https://www.cosminolteanu.eu

Lasă un răspuns