ABUZURI romania

Conducerea DGASPC-urilor din Capitală: Legături politice și salarii de învidiat

Redacția ROPAGANISM, în viitor PAGAN TIMES dezvăluie persoanele-cheie care conduc Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din sectoarele Capitalei și dezvăluie legăturile lor politice și salariile învidiate pe care le încasează.

Danut Ioan Fleaca – 17 ani de conducere la DGASPC Sector 1

Danut Ioan Fleaca este directorul general al DGASPC Sector 1 încă din 2003. Înainte de aceasta, a ocupat funcția de director al Direcției de Protecție a Drepturilor Copilului Sector 1 și a fost cadru medical la un cămin de bătrâni. Fleaca a absolvit Facultatea de Medicină Militară din București și Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”. Deține un master în managementul afacerilor publice europene și unul în inspecția socială, obținut de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Împreună cu soția sa, Fleaca deține patru terenuri intravilane, o casă, trei apartamente, trei autoturisme și un tractor. Datoriile sale la bancă depășesc suma de 100.000 de lei. În 2019, Fleaca a încasat 90.000 de lei de la DGASPC, la care se adaugă suma de 21.816 lei, pensia cuvenită, și 7.222 de lei, indemnizația obținută ca membru al comisiei Centrului Municipal București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE).

Florin Ștefan Vasile – Directorul Protecției Copilului Sector 2

Florin Ștefan Vasile conduce Protecția Copilului Sector 2 începând cu anul 2019. În trecut, el a fost consilier al primarului Mihai Mugur Toader (PSD), care a ocupat funcția din 2016 până în 2020. În 2017, coordona activitățile societăților din subordinea Consiliului Local Voluntari, localitate unde primar era Florin Pandele, soțul fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea. De asemenea, l-a consiliat pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Vasile a intrat pe piața muncii ca asistent social și statistician în Sectorul 2, ajungând ulterior director adjunct la Direcția pentru Protecția Copilului Sector 3 în 1998 și director la DGASPC Sector 3 între 1999 și 2014. În timpul mandatului său la Protecția Socială Sector 2, mai mulți angajați l-au acuzat pe Vasile că nu a luat măsuri de protecție împotriva COVID-19, ceea ce a dus la creșterea numărului de îmbolnăviri în luna octombrie. Autoritățile au susținut că au luat măsurile necesare pentru angajați.

Mihaela Ungureanu – Directoarea DGASPC Sector 3

Mihaela Ungureanu este directoarea generală a DGASPC Sector 3. Înainte de a ocupa această funcție, a fost președinta Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități în perioada 2015-2016. În perioada 2013-2015, a fost directoarea generală a Consiliului Local Sector 3 și pentru câteva luni în 2013 a fost șefa serviciului de Relații Internaționale din Primăria Sectorului 3, la începutul mandatului lui Robert Negoiță.

Mihaela Ungureanu s-a ocupat de formarea profesională a personalului în domeniul asistenței sociale și a lucrat timp de zece ani la DGASPC Sector 1, unde a coordonat Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap. A absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București și a urmat un masterat în psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Dragoș Vasile Pelmus – Directorul DGASPC Sector 4

Dragoș Vasile Pelmus conduce DGASPC Sector 4. În 2018, el a fost adjunctul Direcției Economice în primăria condusă de Daniel Baluță. Anterior, în perioada august 2016 – aprilie 2017, a fost director executiv al Corpului de Control al primarului Daniel Baluță. Pelmus a mai lucrat ca și consilier în Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați al Ministerului Muncii. Deține o diplomă de economist de la Academia de Studii Economice și una de jurist de la Facultatea de Drept a Universității Spiru Haret. Are și o diplomă de masterat în managementul informațiilor de la Universitatea Valahia din Târgoviște.

Pelmus deține un teren agricol și o casă, iar în conturile sale bancare are peste 50.000 de euro. Datoriile sale se ridică la 630.000 de lei. În anul precedent, funcția sa i-a adus venituri în valoare de 109.371 de lei.

Maria-Cristina Titea – Directorul DGASPC Sector 5

Maria-Cristina Titea este directoarea executivă a DGASPC Sector 5. În 2018, deținea funcția de directoare generală adjunctă în cadrul instituției. Nu au fost făcute publice informații despre CV-ul său sau declarația de avere recentă. Pare că aceste informații sunt la secret la Sectorul 5.

Gabriela Schmutzer – Directoarea DGASPC Sector 6

Gabriela Schmutzer lucrează în instituțiile publice din Sectorul 6 de aproximativ 19 ani, încă din perioada în care primăria era condusă de Dan Darabonț, membru al PSD. În prezent, este șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6.

Sub conducerea Gabrielei Schmutzer, DGASPC Sector 6 a acordat cadouri de protocol în valoare de peste 800 de lei în luna aprilie, cu ocazia Paștelui. Instituția a fost criticată pentru risipirea banilor pe astfel de cadouri, în condițiile în care mai mulți angajați au acționat în judecată pentru neplata orelor suplimentare și a sporurilor pentru pericol.

Gabriela Schmutzer a ocupat poziția de director general adjunct din 2005 și a fost șefa Direcției Economice. Anterior, în perioada 2003-2005, a fost director executiv adjunct în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Sector 6. Înainte de asta, a lucrat ca economist în mai multe companii private.

Gabriela Schmutzer a absolvit Facultatea de Comerț a Academiei de Studii Economice și Facultatea de Administrație din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Deține o diplomă de master în Management și Legislație în Industrie, Administrație și Servicii și una de doctorat în Științele Apărării și Informației de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București.

Gabriela Schmutzer a obținut anul trecut venituri în valoare de 164.360 de lei pentru funcția de conducere din DGASPC, iar activitățile în proiecte europene i-au adus venituri de 93.468 de lei. Astfel, în 2019, a câștigat peste 250.000 de lei. În declarația de avere, Gabriela Schmutzer a menționat un teren agricol pe numele soțului său, două autoturisme, sume în valoare de 80.000 de lei în conturi bancare și datorii în valoare de peste 210.000 de lei.


Disclaimer: Articolul nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Olteanu Cosmin
Olteanu Cosmin este redactorul din cadrul agenţiei ROPAGANISM. Cu o experienţă de 5 ani în presă, Cosmin acoperă teme precum cele de pe domeniul Politica, Drepturile omului, Culte sau Actualitate, realizând unele dintre cele mai importante analize pe domeniul national-international. Olteanu Cosmin (n. 25 august 2000, Onești, județul Bacău) este un teolog, antreprenor, politician și activist român împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală, susțînător al separației dintre biserică și stat și fondatorul Asociației THE NEW PAGAN DAWN, astfel fiind prima figură notabilă care a instituționalizat cultele păgâne în România.
https://www.cosminolteanu.eu

Lasă un răspuns