romania stiri

Un tânăr cu handicap de la DGASPC Timiș a murit pe străzile patriei

Tânărul Frigl Remus Denis, în vârstă de 21 de ani, a fost înmormântat în data de 23.03.2023 în Lugoj, județul Timiș, după ce a decedat suspect de meningită în data de 21.03.2023. Informația a fost transmisă prin intermediul unui apel telefonic anonim la numărul de telefon pentru sesizări al ASOCIAȚIEI THE NEW PAGAN DAWN.

Monica Trușcă, director executiv DGASPC Timiș / Sursa foto: Banatul Azi

Frigl Remus Denis și fratele său, Frigl Romulus, proveneau din sistemul de protecție a copilului din județul Timiș și erau instituționalizați în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, având măsură de protecție la Complexul de Tip Familial ”Gavojdie” din județul Timiș, cu manager de caz Denisa Ploscariu și șef de centru Mariana Ilie. Ambii frați aveau grad de încadrare în handicap cu calificativul GRAV și ACCENTUAT.

În perioada 2022/2023, Frigl Remus Denis a fost dezinstituționalizat și, împreună cu fratele său, a ajuns să locuiască într-un apartament – locuință protejată (cu costuri de chirie și utilități suportate de DGASPC Timiș) de pe raza municipiului Lugoj. După dezinstituționalizare, Frigl Remus Denis a murit în data de 21.03.2023 suspect de meningită la Spital.

La funeralii, organizate în data de 23.03.2023, au participat angajați din partea instituției ce l-a dezinstituționalizat, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Fratele său, care și el avea grad de încadrare în handicap ACCENTUAT, suferă de depresie și există un risc de sinucidere ca urmare a morții fratelui său.

Această tragedie scoate din nou în evidență problemele din sistemul de protecție a copilului din România și necesitatea unor măsuri urgente pentru îmbunătățirea acestuia. Este necesară o atenție sporită pentru copiii și tinerii proveniți din medii defavorizate și pentru cei cu dizabilități, precum și pentru procesul de dezinstituționalizare. Este important ca instituțiile implicate să ofere suport și îngrijire adecvată, astfel încât acești tineri să aibă șanse reale la o viață independentă și fericită.


Materialul de presă conține scene și informații care pot afecta emoțional. Informațiile prezentate constituie informație de interes public. Sursa care ne-a acordat această informație este protejată.

Disclaimer: Investigație în curs de actualizare pe redactiaropaganism.ro. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației. 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Olteanu Cosmin
Olteanu Cosmin este redactorul din cadrul agenţiei ROPAGANISM. Cu o experienţă de 5 ani în presă, Cosmin acoperă teme precum cele de pe domeniul Politica, Drepturile omului, Culte sau Actualitate, realizând unele dintre cele mai importante analize pe domeniul national-international. Olteanu Cosmin (n. 25 august 2000, Onești, județul Bacău) este un teolog, antreprenor, politician și activist român împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală, susțînător al separației dintre biserică și stat și fondatorul Asociației THE NEW PAGAN DAWN, astfel fiind prima figură notabilă care a instituționalizat cultele păgâne în România.
https://www.cosminolteanu.eu

Lasă un răspuns