namaste sign on wall
action classic Istorie mit spiritism Spiritualitate

Simboluri mitice ascunse

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii transmiteau mesaje prin desene, sau simboluri pe care le găsim în peșteră și nu numai.

Codurile estetice sunt des întâlnite la operele de artă. În toate operele există un mesaj ascuns. Precum și în literatură exista idei și sentimente care pentru unii sunt greu de descifrat. Mai ales în poeziile moderniste care sunt ermetice. Unele au rămas indescifrabile, altele ne ajută să înţelegem modul în care s-a dezvoltat gândirea umană, au evoluat arta, obiceiurile, religia şi mitologia.

PENTAGRAMA, Steaua Cu Cinci Colțuri

Aceasta reprezintă unul dintre cele mai vechi simboluri de pe Pământ. Fiind folosit cu peste 4.000 de ani înainte de Hristos, aceasă stea este un simbol păgân. În ziua de astăzi această stea este asociată cu satanismul. Majoritatea persoanelor știu doar asta despre ea, însă ascunde mai multe semnificații.

Ea mai era cunoscută și sub numele de:  Steaua Vieţii, Piciorul, Crucea Vrăjitoarelor, Nodul fără de Sfârşit, Pentalpha, Rădăcina Druidului. Deși este legată de satanism acest simbol are la origini calitățile omului. 

Cele patru puncte sunt elementele din natură – apa, aerul, pământul şi focul, iar cel de-al cincilea, cel mai înalt simbolizează spiritul.

Pentagrama, steaua cu cinci colţuri, este un simbol precreştin legat de venerarea naturii. Anticii îi atribuiau două componente: cea masculină şi cea feminină – Yin şi Yang. Când ele se aflau în echilibru, datorită intervenţiei zeilor, lume era dominată de armonie; în caz contrar se ajungea la haos.

În zilele noastre, simbolul a fost pervertit de Hollywood pentru a fi folosit în filmele horror, cu ucigaşi satanişti, alături de alte simboluri presupus demonice, dar această interpretare demonică este incorectă din punct de vedere istoric. 

Steaua Lui David, Hexagrama

În timp ce unii susțin că semnifică scutul folosit de Regele David în bătălie, alții îi atribuie cele șase dimensiuni spațaile: sus, jos, est vest, nor și sud. Iar mijlocul semnificând spiritul. Astăzi hexagrama apare pe steagul statului Israel.

Arta peșterii este una uimitoare, una car ene dă de gândit chiar și acum când totul este atât de avansat. Ne putem gândi că civilizația de atunci credea în anumite divinități.

Peșterile primitive

În peşterile din Lussac-les-Châteaux, s-a constatat că pietrele sculptate în urmă cu 15.000 ani au relevat lucruri neaşteptate: reprezentări grafice de oameni ce poartă cizme, pantaloni, tricouri şi pălării. Dintre toate descoperirile arheologice din lume, peşterile Tassili din Algeria reprezintă poate cea mai mare colecţie de lucruri care ameninţă să submineze înţelegerea actuală a ştiinţei moderne.

Mii de gravuri și picturi care datează de peste 15.000 de ani dezvăluie scene neobișnuite pentru o populație considerată a fi incredibil de primitivă.

Lasă un răspuns